fredag den 4. september 2009

Morgenma'


Le petit déjeuner - morgenmad, sådan et sødt navn , synes jeg. Af vigtige er her er selvfølgelig le café - kaffen, le jus de fruit - frugtsaft - le croissant - le beurre - smørret - le fromage - osten -mangler vi noget....ja måske l'æuf à la coque - blødkogt æg. Det er for os danske vigtigt med en ordentlig morgenmad, rettere, vi ved at det er vigtigt, om vi ta'r os tid til det, er en anden sag.

Ind imellem går jeg helt op i det røde felt og laver æg og bacon, jeg elsker det - men er alligevel klog (og doven) nok til at det ikke bliver hver dag...men det rangerer højt, men ristet brød.

Le toast - l'æuf sur le plat - la tomate - le bacon pour moi, s'il vous plait.
Jeg gætter på det ikke lige er sådan at opdrive i La Chapelle Aubareil.

her også la confiture - syltetøj

le croissant

Den almindelig voksenmorgenmad - en croissant og en kop espresso - forudsat at man har fået dagens første kop med mælk serveret sædvanligvis i en skål.
Ellers drikker man espresso mest efter maden.

Det er nu sjovt hvad man sådan har af morgenmadsskikke rundt om i verden. For en del år siden var jeg med min ven i Polen, med os var hans 2 børn på vel 10 og 12 og min den lille på 10 - de to tøser var hjerteveninder, dengang som nu...
Vi boede i oktober måned på en slags hotel i bjergene ved Sklarska Poreba - der blev sørget rigtig godt for os. Den første dag til morgenmad stod der foruden alt det andet - dybe tallerkener og en stor terrin blev båret ind, da vi havde sat os....gæt hvad det var - sagovælling!!
Vennen og undertegnede guffede i os, sukker og kanel manglede heller ikke - ungerne så måbende til, de skulle ikke nyde noget. De tog så for sig af ost, skinke, lækkert kødpålæg og marmelade og brød. Masser af the og kaffe.
Men den sagovælling....3 kommentarer:

 1. Fnis... Du er godt nok god til det der franske. Jeg får sådan lyst til at rejse dertil. Har ikke været der siden 1978.

  Fortsat dejlig fredag til dig ;-)

  SvarSlet
 2. Kom du ned og besøg mig..der er to soveværelser, og tak for det med det franske. Jeg er vist bare god til sprog i al almindelighed, ogikke bange for at dumme mig (især ikke hvis der ikke er andre danskere i nærheden..)

  SvarSlet
 3. Sagovælling...
  Sikke en tur du får !

  SvarSlet